Tanıtım


HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ
 
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü 1982 yılında “Cumhuriyet Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu” adı altında eğitim-öğretime başlamıştır. “Hemşirelik Yüksekokulu” olarak 2008 yılına kadar eğitim hizmetini sürdürmüştür. Nisan 2008 tarihinden itibaren Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde “Hemşirelik Bölümü” olarak eğitim vermeye devam etmektedir. Hemşirelik Bölümünde; "Hemşirelik Esasları", "İç Hastalıkları Hemşireliği", "Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği", "Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği", "Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği", "Ruh Sağlığı ve Psikiyatri Hemşireliği", "Halk Sağlığı Hemşireliği" ve "Hemşirelikte Yönetim" anabilim dalları bulunmaktadır. 
   
Bölümün eğitim faaliyetleri lisans ve lisansüstü düzeyde yürütülmektedir. Lisans eğitiminde, hemşireliğin temel alanlarına yönelik kuramsal ve uygulamalı dersler bulunmaktadır. Öğrencilerin bu alanlarda kapsamlı bir bilgi, anlayış ve beceri kazanarak geleceğin uygulama ortamlarında sorumluluk alacak düzeyde yetiştirilmesi hedeflenmektedir. Hemşirelik Lisans eğitimi müfredat programı 2015 yılında Hemşirelik Ulusal Çekirdek Eğitim Programı (HUÇEP) çerçevesinde revize edilmiştir. Lisansüstü eğitim, yüksek lisans ve doktora eğitimi olarak yürütülmektedir. Lisansüstü eğitimde öğrencilerin, hemşireliğin özelleşmiş alanlarında teorik ve metodolojik bilgiler ile ileri uygulama becerileri kazanması sağlanmaktadır. Bu programlarda öğrencilerin uygulayıcı, araştırmacı yönlerini geliştirmeleri, akademik nitelik kazanmaları hedeflenmektedir. Eğitim programlarından mezun olan öğrenciler sağlık sektörünün çeşitli alanlarında (koruyucu, tedavi edici vb.) çalışabildikleri gibi hemşirelik ve sağlıkla ilgili eğitim kurumlarında da görev yapabilmektedirler.    
     
Hemşirelik Bölümü tarafından bugüne kadar “3. Ulusal Hemşirelik Kongresi” ve “12. Ulusal Hemşirelik Kongresi” ile hemşirelik eğitimi ve uygulama alanlarına yönelik birçok bilimsel ve mesleki etkinlik gerçekleştirilmiştir. Hemşirelik Bölümü hakemli olarak  yayınlanan "Cumhuriyet Hemşirelik Dergisi" ile 1997 yılından beri ülkemiz hemşireliğinin bilimsel gelişimine de katkı sağlanmaktadır. Hemşirelik Bölümünde halen 17 öğretim üyesi, 1 öğretim görevlisi ve 8 araştırma görevlisi görev yapmaktadır.
 
MİSYON
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümünün misyonu; toplumdaki tüm bireylerin sağlığını korumaya ve geliştirmeye yönelik yüksek nitelikte hizmet sunacak, evrensel ve kültürel değerleri gelişmiş, yaşam boyu öğrenmeye odaklı hemşireler yetiştirmek, araştırmalar yoluyla hemşirelik biliminin gelişmesine katkıda bulunmak, toplumun sağlığının korunması ve geliştirilmesinde üst düzeyde etkinlik göstermektir.
 
 
VİZYON
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümünün vizyonu; hemşirelik alanında donanımlı mezunları, bilimsel etkinlikleri ve toplumun sağlığını korumaya ve yaşam kalitesini yükseltmeye yönelik çalışmaları ile ulusal ve uluslararası alanda tanınan, öncü bir eğitim kurumu olmaktır.
 
 
AKADEMİK KADRO
Hemşirelik Esasları Anabilim Dalı        
Prof. Dr. Şerife KARAGÖZOĞLU (Anabilim Dalı Başkanı)      
Dr. Öğr. Üyesi Burcu Kübra SÜHA          
Arş. Gör. Dr. Hülya KOÇYİĞİT KAVAK         
 
İç Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı
Prof. Dr. Hatice TEL AYDIN (Anabilim Dalı Başkanı)   
Prof. Dr. Mukadder MOLLAOĞLU   
Doç. Dr. Fatma ÖZKAN TUNCAY    
Doç. Dr. Tülay KARS FERTELLİ        
Arş. Gör. Dr. Esra BAŞER AKIN
 
Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı    
Prof. Dr. Meryem YILMAZ (Anabilim Dalı Başkanı)
Dr. Öğr. Üyesi Ayşe TOPAL HANÇER
Dr. Öğr. Üyesi Kübra ERTURHAN TÜRK     
 
Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı       
Prof. Dr. Nilüfer TUĞUT (Anabilim Dalı Başkanı)
Dr. Öğr. Üyesi Nuriye ERBAŞ
Arş. Gör. Sevim SARISOY
 
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı
Dr. Öğr. Üyesi Emine ALTUN YILMAZ (Anabilim Dalı Başkanı)    
Dr. Öğr. Üyesi İlknur YILDIZ
Arş. Gör. Şeyma ALAN POYRAZ
 
Ruh Sağlığı ve Psikiyatri Hemşireliği Anabilim Dalı
Prof. Dr. Havva TEL (Anabilim Dalı Başkanı)
Prof. Dr. Meral KELLECİ
Arş. Gör. Dr. Özge KISAOĞLU
Arş. Gör. Deniz KURTARAN
Arş. Gör. Z.Gaye GÜLCÜ
 
Halk Sağlığı Hemşireliği Anabilim Dalı
Dr. Öğr. Üyesi Nermin ALTUNBAŞ (Anabilim Dalı Başkanı)
Dr. Öğr. Üyesi Semra KOCATAŞ
Öğr.Gör. Dr. Firdevs KUZU
 
Hemşirelikte Yönetim Anabilim Dalı
Prof. Dr. Hatice TEL AYDIN (Anabilim Dalı Başkanı)
 
Hemşirelik Anabilim Dalı
Arş.Gör. Pervin DEMİR  (Doktora Programı-13 b Görevlendirme)
 
İDARİ YAPILANMA
Prof. Dr. Havva TEL  (Bölüm Başkanı)
Uğur OKUL               (Bölüm Sekreteri)
Leyla KARAKUŞ       (Bölüm Sekreteri)
Mesut AYDIN             (Personel)
 
 
KURULLAR
Bölüm Kurulu
Prof. Dr. Havva TEL (Bölüm Başkanı)
Prof. Dr. Hatice TEL AYDIN
Prof. Dr. Şerife KARAGÖZOĞLU
Prof. Dr. Meryem YILMAZ
Prof. Dr. Nilüfer TUĞUT
Dr. Öğr. Üyesi Emine ALTUN YILMAZ
Dr. Öğr. Üyesi Nermin ALTUNBAŞ

 

Yukarı